måndag 1 oktober 2012

Helgen 28-30 september

I fredags började Greenwood AB att göra markarbete för att få bort markytan från huset och slutta ner all jord som legat på tomten. Vad en storstadsråtta och novis inte riktigt hade med i beräkningen var den syn av all lerjord som kom fram på tomten. Inte för att jag saknade alla gamla kvistar och förmultnade pinnar som låg på tomten men hade nog inte föreställt mig hur det skulle bli. Men det var absolut nödvändigt! Nu är det även igenfyllt jord i en del större svackor som fanns på tomten. Två stora träd åkte så det var till att röja lite grenar, pinnar och rötter!

Inomhus kunde jag naturligtvis inte låta bli med att riva upp en vägg i stora rummet in till timret, spännande att se alla lager av tapeter och hur det var uppbyggt...kanske, men bara kanske har jag hittat ett uttag för fönster i det stora rummet, vilket jag hade hoppats på. På framsidan av huset så är det inte speciellt symmetriskt (om man nu strävar efter det) så det skulle vara fint med ett fönster där.



Tyvärr blev justeringen av takpannorna ett negativt besked! Pappa gick igenom undertaket för det var genomblött...så nu blir det till att kolla med en takläggare som får bli prioriteringen istället för grunden nu i höst/vinter...




2 kommentarer:

  1. "lite grenar"???? Det var väl en rejäl underdrift, det tog ju hela dagen att bli av med de två nerfällda träden!! 😜
    Bättre träning kan man inte få!!
    Kram från syster Yster

    SvaraRadera
    Svar
    1. nja, kanske det....det var en del slit....men i det stora hela så var det lite ju!! :-) Tack för all hjälp zizz!

      Radera