söndag 10 mars 2013

Golvarbete i stora rummet

Den senaste veckan så har jag fokuserat på mitt större rum på nedervåningen som är cirka 16 kvm. Det som gjorts är då bort med all tetrex och spik. Inte riktigt byggnadsvårdmässigt med att ta ner alla 6 lager med tapet och den isolering av timmerväggen direkt. Men det är ett faktum att mitt lilla hus är fuktskadat och inte omhändertaget på många år. Detta visade sig bl.a med ett gammalt getingbo över ett fönster inomhus!! Fuktigheten i tetrexen var även hög och det känns nu bra att det är borta. Tapetprover med mera är undanlagt för att spara.
Plastmattan och masoniten togs även bort samt alla de trehundraelva små spik som häll allt på plats. Trägolvet under var i dåligt skick och på vissa delar fuktigt och rötskadat. Skarvar och fula fläckar gjorde även att jag tog belsut om att ta bort det. Bra var väl kanske det för det var fuktigt i den sågspånsisolering som fanns under. Puh, det var verkligen inte en enkel uppgift och det tog 3 heldagar för mig själv. Blindbotten under var rötskadad och jag tuchade den lite vilket gjorde att den gav vika direkt, alltså rejält hög fuktighet i virket.
Har talat med en hantverkare som skall hjälpa mig att bygga nytt och lägga dit nytt massivt trägolv. Även om sågspån fortfarande har högt isoleringsvärde så är jag osäker på om jag väljer det. Kan tänka mig andra alternativ som även andas. Tidigare grundinspektion av Anticimex gör även att jag börjar fundera på någon form av ventilation under efter att jag grävt ur den matjord och byggskräp som ligger därnere. Allt får ske i etapper då jag nu bor i huset under de kommande 4 veckor.

Veckans väder har verkligen vart trivsamt! Solen har lyst mot huset och in i fönstren så gott! Känns riktigt bra att solen nu når grunden på framsidan vilket borde göra gott för den även inomhus (det var ju jord upp till fasaden i höstas).

Lite bilder under arbetets gång nedan! :-)

2 kommentarer:

 1. Hej Anneli!
  Det går framåt ser jag. Hoppas du kan hålla värmen nu när det är så j-la kallt!!! Tänker på dig och hoppas allt är bra.
  Nu ska vi strax åka på 60-årskalas i Stockholms skärgård. Kul med en lillsemester:). kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag håller värmen när jag jobbar! Kul att höra av dig, tänker på dg me och hoppas du har det bra! Kram a

   Radera